Свързани новини

18.07.2018 14:53

НС отхвърли проекта на БСП за стоп на концесията на летище София

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството в парламента отхвърли проекта на БСП за прекратяване на концесията на летище София. Искането на опозицията бе подкрепено единствено от партия "Воля". Според социалистите, процедурата е нагласена, за да спечели определена компания и че се поставя под заплаха националната сигурност на страната, предаде БНР. Управляващите защитиха концесията и настояха, че тя ще доведе до ефективно поддържане и модернизация на летището.


Според левицата не може да бъде оправдано като целесъобразно отдаването на концесия на едно разработено и печелившо летище.


Депутатите Крум Зарков и Георги Свиленски казаха:


"Даването на концесия на печелившо летище София, с цел да се финансира друго дружество – БДЖ, е абсолютен пълен абсурд, който няма аналог в света".


"Ако това решение бъде прието днес, господин Московски, единственото вярно Ваше решение е да отидете в Министерския съвет и да си депозирате оставката пред министър-председателя. Даването за 47 години и шест месеца си е чиста продажба".


От ГЕРБ изтъкнаха редица ползи от готвената концесия, сред които разкриване на нови работни места и приходи, които ще отидат за развитие на транспортната инфраструктура. Павел Христов обясни:


"Държавата очевидно няма как да изкара 1,2 млрд. и да инвестира в следващите десет години и това е едно от условията на концесията. 1,2 млрд. без ДДС инвестиции, терминал 3 и всички други съпътстващи инфраструктури, които са необходими".


Иван Иванов от БСП заподозря, че концесията ще застраши националната ни сигурност:


"В предния мандат се коментираше от турска фирма, сега пак се говори за турска фирма, нали знаете какво означава това, че господин Ердоган, ако това нещо – турска фирма влезе, вече не му трябва изобщо да коментира дори, че иска визи от ЕС да спрат да му се издават, ще влизат свободно".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за