Свързани новини

19.07.2018 09:57

Сидеров: Атака и ГЕРБ не работят в интерес на братя Домусчиеви, нито на никакви братя

Видян 2692 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Атака и ГЕРБ не работят в интерес на братя Домусчиеви, нито на никакви братя", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.  По-рано Симеонов обяви, че Атака и ГЕРБ заедно приемат лобистко законодателство в полза на "спасяването на редник Киро", като под това се крие името на бизнесмена Кирил Домусчиев.  Става дума за приетите вчера със странни процедурни хватки промени в закона за приватизацията, които според вицепремиера целят опрощаване на санкции от над 50 млн. лв. на приватизаторите на Българския морски фрот заради неизпълнение на договора им с държавата.


"Симеонов извършва разрушителни действия. Не зная поради каква причина. С нападките си към Атака или ВМРО изглежда, че Симеонов се опитва да върне ДПС на власт. Ако трябва да бъдем честни, без мен и Каракачанов Симеонов нямаше да е вицепремиер. В крайна сметка ако той сече клона, на който седи, или ще падне, или ще падне на друг клон, който обаче е гнил", заяви още Сидеров, предаде Епицентър.

Симеонов вчера заплаши още, че въпросният закон може да застраши коалицията и НФСБ да я напусне.

В студиото на БНТ днес се разбра, че Сидеров сам е поискал право на отговор срещу участието на Симеонов от предния ден. И поиска време, за да направи анализ на ситуацията и на "войната, която Симеонов си води". Той поиска от водещия "малко време", за да направи анализ на поведението на коалиционния си партньор - за да покаже колко е вредно това, предаде Клуб Z.

След това разясни какво значи поведението на Симеонов да напада Атака:

    "Да нападаш "Атака" е да нападаш основата на партриотичната коалиция. Тя се появи благодарение на мен. Аз бях моторът, двигателят, идеологът на тази коалиция. Преглътнах много, понесох най-много щети.

    Да нападаша базата, идейната база на коалицията - Атака е най-голямата партия в нея, партията със завършена и защитавана в годините идеология - на кого е изгодно това? На ДПС, които постоянно говорят против националистите във властта. И на БСП, които искат да заемат тази нища – те повтарят мои тези, плагиатстват..."

Освен Атака, Симеонов е нападал и ВМРО, които може да не са влизали самостоятелно в парламента, но "те пък са най-старата патриотична партия, имат опит, знаят стъпката на политическия танц", обясни националистът.

По думите му Обединени патриоти имат исторически успех и той е, че благодарение на обединението ДПС за първи път не е трета политическа сила в парламента.

    "Да го атакуваш – това значи, че не искаш патриотична формация да бъде във властта отново. Защо го прави - скоро ще се разбере", заключи лидерът на Атака.


 Според Сидеров двамата със Симеонов си говорят на коалиционни съвети. Първият поставя въпроси - например ще бъдат ли заедно на евроизборите, но лидерът на НФСБ или не отговарял, или говорел по медиите как можело да не са заедно. Сидеров поставял и въпроса за КЕВР, чиято смяна на състава иска - но Симеонов защитавал комисията, а и имал двама човека в нея. Имал хора на "всякакви ключови позиции", отговаря за концесиите.

    "Валери Симеонов има огромна власт. Той е вицепремиер, защото аз направих тази коалиция. Без Атака нямаше да бъде. И Красимир Каракачанов нямаше да бъде вицепремиер", заяви водачът на Атака.

По думите му анализът цели да се предотвратят разрушителните действия на единия коалиционен партньор.

    "Да не водим такива войни – ако сечеш клона, на който седиш – или падаш, или искаш да се прехвърлиш на друг клон, но той може да се откаже гнил", предупреди той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ОТ ЦЕЛИЯ МУ ОТГОВОР, В КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ОБЯСНЯВА ЗАЩО ВНАСЯТ ТОВА ОБСЛУЖВАЩО ТОЧНО БРАТЯТА И БУЛГАРТАБАК ТЕКСТЧЕ, СЕ РАЗБИРА, ЧЕ ПРАВЯТ УСЛУГА НА БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ....И НА ЕДИН НЯКОЙ ДРУГ! КОЛКОТО И ДА ГО УВЪРТА И НАПАДА, НИЩО НЕ ОТГОВОРИ ПО ТОЧНО ТОЗИ ВЪПРОС

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените