Свързани новини

20.07.2018 11:26

Берлин: Фейсбук да спазва закона за отричането на Холокоста

Видян 1979 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook трябва да спазва законите на Германия, забраняващи отричането на Холокоста, независимо от собствените си вътрешни политики. Властите предупредиха главния изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг, който заяви, че коментарите на онези, които отхвърлят Холокоста, не трябва да бъдат отстранявани.


"Не трябва да има място за антисемитизъм където и да било!", заяви немският министър на правосъдието Катарина Барли в Twitter в отговор на неотдавнашните коментари на Зукърбърг в интервю за Recode. Тя каза, че антисемитизмът включва "вербални и физически нападения срещу евреи, както и отричане на Холокоста" и е "наказван от нас и строго преследван" в Германия.


Нейният гневен изблик бе провокиран от коментарите на главния изпълнителен директор на Facebook, който заяви, че постовете на опонентите на Холокоста не трябва да се изтриват от социалната мрежа, само защото "нещо не е наред".


"Има много хора, които отричат, че Холокостът се е случил", каза той пред Recode в сряда, добавяйки, че въпреки че той лично намира тази позиция за "дълбоко обидна", той "не вярва", че "нашата платформа трябва да сваля коментарите, защото мисля, че има неща, които различните хора схващат неправилно. "Зукърбърг също каза, че не вярва, че отричащите Холокоста го правят нарочно". " Трудно е да се оспори мнение и да се разбере намерение", обясни той.


В Германия отричането на Холокоста се наказва от закона. Сайтовете на социалните медии могат да получат глоби до 50 милиона евро, ако не успеят незабавно да премахнат омразните послания. Социалните мрежи в Германия са длъжни да заличат омразното съдържание в рамките на 24 часа след подаване на жалба, докато друго докладвано съдържание трябва да бъде разгледано в рамките на една седмица.


"Никой не бива да защитава онези, които отричат ​​Холокоста", заяви немският външен министър Хайко Маас.


 В Германия далеч не са единствените, загрижени от коментарите на Зукърбърг, които всъщност провокираха доста вълнение в социалните медии. Някои хора разкритикуваха главния изпълнителен директор на Facebook като казаха, че очевидно "нещо не е наред с него".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне