Свързани новини

24.07.2018 15:36

Цветанов: Ще подкрепим ветото на президента

Видян 2602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ще подкрепим ветото на президента Румен Радев. Това каза на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с наложеното вето от държавния глава Румен Радев на разпоредби от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, предаде Фокус.


    Припомняме, че Народното събрание прие поправката на 18 юли, а от НФСБ веднага предупредиха, че тя спестява на Домусчиев дълга от 58 млн.лв., които трябваше да плати на държавата според съдебното решение по делото за промяна на приватизационния договор с Български морски форт. Промените са внесени от гербера Данаил Кирилов и позволяват действие за минал период, като така спестяват парите на Кирил Домусчиев. Стигна се и до трусове в Обединени патриоти и в коалицията с ГЕРБ, а вицепремиерът Валери Симеонов дори заговори за предсрочни избори.


 „През вчерашния ден имахме заседание при министър-председателя Бойко Борисов, аз като председател на ПГ на ГЕРБ и народни представители, които имат пряко отношение към законодателната дейност, която беше осъществена през последните няколко седмици. Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове“, обясни той.


„Във връзка с тези твърдения през последните два – три дни, това, което вчера на заседанието с премира Бойко Борисов – се взе принципно решение Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички тези законодателни предложения, предложени от коалиционните ни партньори, подкрепени в икономическа комисия и приети в пленарна зала“, добави той.


 „Даниел Кирилов е готов със законопроекта. С днешното вето, наложено от президента Радев преценихме, че внасянето на тези законодателни промени се обезсмисля. Имахме разговори с премиера след ветото и стигнахме до извода, че ще подкрепим мотивите на президента и ще се съобразим с ветото, което налага“, заяви Цветанов.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако