Свързани новини

08.08.2018 10:05

В Италия идват съвременни роби от България и Румъния

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че се обърне към българските и румънските власти заради големия приток на незаконни сезонни работници от тези страни. Изявлението му беше по повод вчерашната катастрофа на български бус в Италия, при която загинаха 12 души. Салвини и премиерът Джузепе Конте разговаряха във Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието, съобщава Сега.


"Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация", подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители.


Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, а освен това се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби". И понеже тези страни са членки на ЕС, той ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса.


Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, както и незаконно наемане на селскостопански работници в Италия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни