Свързани новини

12.08.2018 18:08

Президентът: Генерира се излишък, който се харчи по неясни механизми

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на модернизацията на флота и въоръжените сили. Ако и тази година се повтори сценарият от миналата - гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е благороден предлог да се задели бюджет и после да се трансформира в излишък. Да се генерира излишък, който отново да се похарчи по неясни механизми и критерии." Това заяви във Варна президентът на България Румен Радев, предаде 24 часа. Той участва в церемонията по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили и присвояването на първото офицерско звание на випуск "Христо Ботев" на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров".


Румен Радев даде кратък и категоричен отговор и на въпрос за контактите му с Бенчо Бенев: "Направена е официална справка и този човек не е бил в предизборния ми щаб. Не го познавам и не съм ходил на гости у тях."


Президентът поздрави новите морски офицери и им пожела да служат на България с чест и достойноство. "На вашето поколение се пада една от най-важните мисии - да въведете, да внедрите и да разгърнете пълните възможности на новата техника, която нашите Военноморски сили заслужават и която трябва да постъпи на въоръжение в най-скоро време. Помнете, че да си български офицер не е просто професия, а призвание и дълг пред Отечеството. Бъдете горди наследници на славното дело на нашите предци, които отдадоха живота си за свободата и независимостта на България", каза каза пред строя Румен Радев.


След ритуала по присвояване на първо офицерско звание на флагмана на ВМС - фрегатата "Дръзки" бе издигнат националния флаг и бяха разцветени бойните кораби. Президентът наблюдава операция по задържане на пирати на море от борда на "Дръзки".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей