05.09.2018 11:09

Този парламент е изчерпан, отсече Нинова

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като свършен този парламент: "Декларацията на ГЕРБ  беше най-силното доказателство- защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация, какво решение на проблеми на българи имаше в нея. Имаше омраза, лични нападки и квалификации.


Уважаеми колеги,


За пореден път ви казвам, когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата-мафиотска система, си давахме сметка какво ни чака. Дадохме си сметка и за вашите лични нападения  и реакцията на тази мафия,  и на онези 10 млрд. лв., които ще се почувстват затегнати. Дали сме си сметка и сме поели този риск. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации.


Уважаеми колеги,


Защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име и книгата му „Шайка“, където говори за Бойко, Цецо, Росен и другите. Защо се обиждате, потърсете при вас проблема.  Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво го е написал.


На второ място задавате въпроси : „Кои сте вие, да правите еди си какво, да казвате еди си какво?“. Ние сме 1 млн. българи. Тук не съм Корнелия Нинова, ние сме 79 души тук, а представляваме 1 млн. българи. Това сме ние. Спрете с разделението, с омразата, с противопоставяне на българи срещу българи, защото 1 млн. се представлява от БСП за България, 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук представлява наши сънародници. 


Трето- снимките с животните на „парламентарна манекенка“.  Доказано е вече, че убихте животните на хората без причина и това е престъпление. Ще ви търсим отговорност докъдето и доколкото можем с всички законови средства. Направихме го в българските съдилища и прокуратура, сега го правим и в европейските. Вие извършихте престъпление спрямо българите собственици на тези животни и вашите нападки за снимки с тях няма да измият това престъпление и тази вина от вашите лица. От първия до последния ден ние ще стоим до тези хора и ще защитаваме правата им с всички възможни законни средства. Ще си носите отговорността за това действие, не само тук, но в и Европа.


Уважаеми Г-н Рашидов,


Културата, образованието, са в основата на всяка национална идентичност. Ако това не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили. Отнасяйте се с уважение към всички, които имат принос в това. Вие не сте единственият творец в България. Те са хиляди и няма значение дали е било по времето на Орешарски или на Борисов. Това са българи, които са дали образованието си, труда си, живота си и професионализма си за най-святото на България – културата и националната идентичност. Не делете и тези хора, защото ако нещо ще ни спаси, то е трудът на тези хора и запазването на тази култура и духовни ценности на България, на които също посягате от време на време. Кой ви каза, че джендър идеологията и Истанбулската конвенция е част от българската култура и духовност, например, та се опитахте да я подмените?


Нека обаче не влизаме в партийни нападки. Казахме ви го и вчера- грижата ни е за България, говоря като представител на БСП. Но и като българка. Затова отиваме при хората, защото това, което представлявате тук, това което показахте и днес е най-голямото доказателство- защо не трябва да се седи тук. Днес след хилядите обещания, след Своге, тук трябваше да се гледа Законът за движение по пътищата. Ето това е политика. 17 души убихте, а днес трябваше да решим проблем-  да се гледа Законът за пътищата, а закона го няма днес. Защо? Вместо да решаваме проблем на хората, вместо да се борим с корупцията в пътното строителство, вместо това да е мястото, където се прави политика, днес чухме  апогей на един творец за личния му принос в развитието на България.  Ценим го, уважаваме го, но не е единственият и не тук е мястото това да се прави. Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движение по пътищата, за да няма още случаи като Своге.


Е, кажете, този парламент и това мнозинство  не е ли изчерпало своя капацитет да управлява България, да решава проблемите на хората и да стои тук в името на  някакъв национален суверенитет и единство. Очевидно го е изчерпал. За това, уважаеми българи, идваме при вас, за да търсим решението на вашите проблеми, а не за личното его на един или друг депутат".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и