Свързани новини

20.09.2018 13:23

Радев: Оказа се, че България има две позиции за Унгария

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС. Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти във връзка с позицията на страната ни по санкциите срещу Унгария, предаде Фокус.


По думите му министър-председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по темата за Унгария.


"Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция“, заяви Радев. Той заяви, че не може да тълкува амбивалентно поведение.  „При всички случаи запушването на устата не са европейски принципи. Те работят против самия Европейски съюз“, допълни държавният глава. Според него въпросът за Унгария е комплексен и трябва да се разглежда в цялата му всеобхватност.


 Обсъждам номинации за конституционен съдия, каза още държавният глава.


„Разбира се, че проучвам различни варианти. За мен са важни не само високите професионални, но и високи морални качества и възможностите и умението да отстояваш своята позиция“, заяви Радев. На въпрос дали има готова номинация, държавният глава отговори, че обсъжда такава.


Попитан дали би предложил главния прокурор Сотир Цацаров, президентът отново отговори: „Както ви казах, обсъждам. Не искам към този момент да хвърлям ей така в пространството, каквито и да са имена“, допълни той.


Подкрепям дейността на Инициативния комитет за единение, защото обществото има нужда да се отвори тази тема, каза още държавният. „Всяко едно общество, което не проумява смисъла на единението, е обречено“, каза още държавният глава. Във връзка със съмненията за негов политически проект, държавният глава се пошегува: „Толкова много са членовете на този комитет, че няма да стигнат всички министерски кресла“.


На въпрос дали при него е постъпвало предложението министър Цецка Цачева да стане посланик, държавният глава отрече и каза, че са постъпвали други имена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей