Свързани новини

20.09.2018 18:16

Пълна каша за миграцията

Видян 2701 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Броени часове, след като изрази своята пълна подкрепа за унгарския си колега Виктор Орбан, премиерът Бойко Борисов смени позицията си и одобри санкциите срещу Унгария по време на неформалната среща на лидерите на ЕС в Австрия.

"Решението на Министерския съвет (МС) за подкрепа на Унгария няма правна стойност", обяви Борисов пред журналисти в австрийския град Залцбург. Припомняме, че коалиционните партньори от ОП  Валери Симеонов и Красимир Каракачанов категорично са поискали правителството да подкрепи унгарския премиер Виктор Орбан в борбата му с Брюксел. В тази връзка те настояха за разглеждане на въпроса от МС, където бе взето решение за подкрепа на Унгария.



„Темата за санкциите срещу Унгария е обсъжданa само на оперативно заседание на кабинета. Решението на МС да бъде изготвена позиция срещу предложението на ЕП към Съвета на ЕС за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за "някой ден", ако се стигне до такова решение”, обяви премиерът.



„Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас”, добави премиерът Борисов.


 След изказването на премиера последваха реакции и коментари у нас.


„Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, предаде Фокус.



 По думите му министър-председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по темата за Унгария. "Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция“, заяви Радев.



 Подобно на президента лидерът на БСП Корнелия Нинова също обяви, че Борисов провежда двойнствена външна политика. „Борисов говори едно пред българите, друго- пред началниците в чужбина”, заяви тя.



 Становището изразено в Австрия е удар най-вече за унгарския премиер, когото Борисов иначе нарича „моят приятел Орбан”, но също и за ОП, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в управлението.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Имало решение за след две години!! Този сигурно си мисли да я кара като Тошо правели,а и както я е подкарал с тези 80% дебили може и тази да стане !!

  • 001 Глупчо 30.06.2019 14:08

    Опаааа... Ами тогава, ако вярваме на изреченото от най-умния министър председател на България, излиза, че нито едно решение на Министерския съвет няма правна стойност! Защото заседанията му - присъствени в зала или с помощта на оперативно взети мнения от министрите, нямат стойност, а времето е загубено, НО ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНО НА МИНИСТРИТЕ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог