Свързани новини

20.09.2018 17:46

Цацаров: Нелегалното производство на цигари не е престъпление

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производството на цигари без бандерол не е престъпление. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който беше изслушан от Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата в парламента.


"В момента няма наказание за производство на стоки без бандерол и за приготовление за такова. Има за продажба и за държане. Законът не предвижда наказуемост за самото производство. Този детайл е колкото смехотворен, толкова и реален“, заяви Цацаров, цитиран от Фокус.


Наказателният кодекс предвижда търсене на отговорност само за онези, които държат или продават нелегални цигари. Сега главният прокурор предложи на депутатите да се наказва и производството на цигари, а вместо продажбата в Наказателния кодекс да се запише, че наказателна отговорност се търси за разпространение, което, по думите му, е по-широк термин.


Оказа се, че няма и проблем да се продават, препродават и рециклират машини за производство на нелегални цигари. Затова Цацаров предложи да се обсъди с икономическото министерство дали може да се въведе някакъв лицензионен или регистрационен режим.


Преди да представи предложенията си, Цацаров обяви, че всяка година държавата губи близо 500 млн. лв. от незаконна продажба на цигари и че голяма част от незаконно произведените цигари се разпространяват на високи цени в чужбина.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални събития

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални