Свързани новини

04.10.2018 14:22

Сменят шадравана с мозаечна карта на Витоша, махат грозното глухарче от стъргалото

Видян 2044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На мястото на неработилия и безобразен шадраван, появил се като пъпка на средата на главния столичен булевард Витоша, ще бъде опъната мозаечна карта на софийската планина, на която е кръстена централната търговска улица на милионния град, съобщи пред 19 минути кметът Йорданка Фандъкова.


Тя обеща и премахване на поставеното преди години заради детската Евровизия, проведена у нас, нещо като глухарче, което заема друго възлово място на стъргалото и създава естетически и всякакъв друг дискомфорт на хилядите хора, които преминават по пешеходната зона.


Също вчера от СОС стана ясно, че фирмата – изпълнител GP и дружеството, което осъществява строителния контрол върху ремонта на ул. Граф Игнатиев и градината пред катедралата Св. Седмочисленици ще бъдат глобени – най-вероятно всеки с по милион лева, за ужасяващото изпълнение на обектите.


 Преглед на място пред отворената част от минипарка, който 19 минути направи, например показва, че плочките вече „танцуват”, а какво ще се случи с тях в идващия сезон на сериозните дъждове и снегове не е трудно да се досетим. За останалата част от улицата и градината ремонтните дейности продължават още поне месец и се очаква необходимите корекции да бъдат направени.


Има и добра страна – доста хора във вчерашния ден специално се отбиха, за да видят обекта – помежду си го наричаха „туристическа атракция”. Подобна архитектурна чувствителност рядко се забелязва в масовата публика у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое