Свързани новини

09.10.2018 09:30

Алфа Рисърч: 66% от българите са на страната на президента срещу правителството

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, показва редовното тримесечно национално представително проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 23 - 30 септември 2018 г. Правителството отбелязва спад от 1% и ръст в негативните оценки от 41% до 43%, сравнено с изследване от юни. Същият тренд бележи и персоналният рейтинг на министър-председателя Бойко Борисов - спад на доверието от 37% на 33%. На въпроса "Кой носи основната вина за конфликтите и напреженията между правителство и президент?", 66% отговарят, че вината е на правителството, а според 34% - на президента.


От агенцията не отчитат значима промяна в персоналните рейтинги на министрите, "с изключение на един стремителен пробив към върха – този на спортния министър Красен Кралев". Домакинството на три световни първенства го изстрелва до първото място за "най-успешен министър" (25.1%) и до второ в общия индекс на доверие, веднага след вицепремиера Томислав Дончев. Външният министър Екатерина Захариева запазва трето място, следвана от Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и военния Красимир Каракачанов, отчита изследването, предаде Гласове.


След края на европредседателството правителството губи инерцията от него и външнополитическия си фокус, донесли му повишен кредит на доверие през юни. Допълнително вътрешнопартийните скандали и взаимни обвинения между патриотите, както и поредицата от проблеми през лятото, засегнали различни социални групи - чумата по животните, срива в Търговския регистър и особено трагичният инцидент край Своге, повишават критичността на общественото мнение към начина, по който управляващите се справят със задълженията си. На този фон парламентарната опозиция в лицето на БСП запазва подкрепа сред традиционните си избиратели, но визията й за България не се припознава от по-широки кръгове като алтернатива, способна да отговори на обществените очаквания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог