Свързани новини

29.10.2018 09:40

Делото Младост отива към клевета на Ваклин: няма поискан подкуп

Видян 6836 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото Младост може да се обърне наопаки и да се окаже, че има клевета от страна на бизнесмена Ваклин по отношение на вече бившия районен кмет Десислава Иванчева. Това стана, след като самият свидетел на обвинението не можа да си спомни да му е искан подкуп от нея, а наследникът на арестуваната показно дама Румен Русев се отказа от показанията си но последното заседание на процеса в петък. Напомняме, че той е и.д.кмет на Младост след задържането на Иванчева, която не го желаеше на поста, въпреки че беше неин заместник и е свързан с червената опозиция.


Русев каза, че преписките отивали при нея, но „с малки изключения, където се е бавела тяхната обработка”, но призна, че „не може да каже, че това се е правело с користна цел”. Заяви още, че „не е присъствал на разговор между Иванчева и инвеститор, в който тя да поиска дар за себе си”, т.е. не само Ваклин, но и всеки друг бизнесмен. Отрече се и от показанието си, че за да задвижи преписка, Иванчева е изисквала да се направи дарение или да се приложи т.нар. социална корпоративна отговорност. По отношение на сагата с бизнесмена Александър Ваклин, Русев каза, че е трябвало само да изчисли РЗП-то на строежа му и потвърди, че не е присъствал на срещи с него.


Продължават разпитите на шестима инвеститори и бизнесмени, които са имали взаимоотношение с районната администрация. Една от тях - Светлана Дементиенко, разказва пред БГНЕС, че преписката за строежа й се бави от април 2017 г. до днес. „Папката ни беше арестувана в кабинета на Иванчева. Оставена без никакво движение, макар че за самото произнасяне по нашата процедура компетентен беше арх. Стефан Стефанов. Тя каза още, че и да я съдя, няма да ми пусне преписката. И така леко ме навиваше да си даря имота, който да го преотредят за озеленяване независимо, че е определен за застрояване”, поясни още тя. Дементиенко опитала да придвижи преписката си, като попитала дали отстраненият кмет желае да ремонтира или изгради детска площадка, но Иванчева не поискала нищо в замяна. „След отстраняването на Иванчева, заповедта ми беше подписана, папката беше намерена и засега процедурата си върви по етапния ред”, уточни Дементиенко, добавяйки, че е претърпяла големи загуби до момента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

везни