Свързани новини

06.11.2018 09:40

Борисов при Тръмп догодина?

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Може би,ако кабинетът е на власт през 2019,Борисов ще бъде при Тръмп догодина. Вицепремиерът Захариева е имала тази цел при срещата си с американския й колега. Тя рапортува:


"По време на разговора ми с държавния секретар на САЩ Майк Помпео обсъдихме включването на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания.  


САЩ ще продължат да подпомагат страната ни в процеса на намаляване на броя на отказаните американски визи за български граждани, който е един от критериите за включване в Програмата. Ние също полагаме усилия, като в тясно сътрудничество с посолството на САЩ в София информираме българските граждани за условията, на които трябва да отговарят, за да получат виза.


Поставих и въпроса за сключване на спогодба за социална защита. САЩ имат социална спогодба с редица европейски страни, но не и с България. Подобна спогодба ще помогне много на живеещите в САЩ 400 000 българи. Работим последователно по въпроса и сме облекчили доста процедурите, но сега потвърдихме желанието на България да бъде включена в списъка със страни, с които да се преговаря приоритетно по сключването на спогодба.


Получих благодарности и поздравления за подкрепата на България към нашите съседи и приятели от Западните Балкани. Изразих убеждението ни, че мястото на онези страни от региона, които го искат, е в НАТО и ЕС. Имаме сходни виждания със САЩ по този въпрос.


С държавния секретар Помпео обсъдихме също стратегическото партньорство в областта на отбраната и плановете за модернизация на българските въоръжени сили.


Говорихме за усилията на България за диверсификация на източниците и трасетата на енергийни доставки, както и за интерконектора с Гърция, за терминала за втечнен природен газ до Александруполис, както и за усилията ни по изграждане на газовия хъб „Балкан“, който ще доведе до конкуренция на доставките по отношение на маршрутите и източниците на доставка на природен газ.


Обсъдихме също Близкоизточния мирен процес. Съгласихме се, че ситуацията в региона на Близкия изток е напрегната и е необходимо да бъде намерено решение на израелско-палестинския конфликт, за което САЩ ще представят своя план до края на годината, както ме увери Майк Помпео".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец