Свързани новини

14.11.2018 15:42

От 21 млн. на 224 млн.лв. скочи субсидията на БДЖ, футболен генерал от Ковачки на 65 ще ги оправя

Видян 2679 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Субсидията от бюджета, т.е.нашите джобове, за БДЖ през 2007 г. с 33 млн. превозени пътници е 21 млн.лв. при Тройната коалиция. През 2017 г. при Борисов 3 пътниците вече са само 21 млн., но субсидията е 11 пъти по-голяма: 224 млн. лв. Ала само 1 от шефовете на железниците има фирма за диаманти, където плаща на служителите по 5 бона на месец, има 5 приятелки и на всяка от тях е подарил най-малко ново Ауди 6. Печалба от 91 млн. лв. при 99 млн. пътници пък е отбелязана от БДЖ в катастрофалната 1989 г. Това сочи официалната статистика, цитирана от Гласове.


Само напомняме, че 224 млн.лв. са над 4 пъти повече от коледните добавки за най-бедните пенсионери и над 2 пъти повече от недадените пари на инвалидите в цялата страна, заради които месеци наред протестират майките.


След уволнението на бившето ръководство, което източваше железниците през странни ремонти на локомотиви и проведе корумпиран търг за нови и дори КЗК го върна, след като Сименс, Шкода и китайският гигант CRRC с документи доказаха корупцията при тогавашния министър Московски, правителството назначи нов директор.


Не мислете, че е избран активен мениджър. Не, човекът няма никакъв опит в какъвто и да било бизнес. И е пенсионер. В държавата, където президентът, премиерът и дори десен опозиционен лидер са генерали, най-ниският от техните чинове: генерал-майор, е новият изпълнителен директор на Холдинг БДЖ. Близостта на Йордан Димитров с премиера идва като футболен деятел от В група на титанични отбори като Миньор – Бобовдол на олигарха Ковачки и Рилски спортист от родния град на същия олигарх. А е известно, че именно през футболен клуб се източваха досега железниците при старото ръководство, както писа Офнюз. Преди 40 години, в една далеч отминала епоха, има инженерно образование, но от ПЖИ (полувисш жп институт)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще