Свързани новини

03.12.2018 13:31

НАП не ще да проверява Горанов и Кръстника, въпреки укриването на доход, призна си пред 19’

Видян 7978 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


19’попита НАП ще има ли ревизия на данъчната история на г-н Горанов и семейството му след неговите самопризнания, че при 3 собствени, използва безвъзмездно апартамент на бизнесдама, която не му е роднина? Според най-реномирания данъчен адвокат в България приходната агенция би трябвало да търси укриване на доход и от двете страни, особено, след като пред Нова Горанов обясни, че съпругата на Кръстника му била купила с инвестиционна цел жилището, което той ползва, пък не е ясно защо тогава не му събира нужния наем от 3600 лв. на месец?!
Дали той плаща, а тя укрива доход? Или той укрива доход? Това пита данъчният адвокат, но НАП не ще!
Отговаря ни, при това след повече от седмица „размисъл”: „Ревизиите на всяко едно физическо лице от НАП се извършват въз основа на ясни правила и критерии за селекция, заложени в предварително разработени и одобрени процедури, които се прилагат от всички органи по приходите в страната. В този смисъл, всяко физическо лице, което отговаря на тези критерии, подлежи на ревизия от НАП. Декларациите за имущество и интереси за лицата изброени в чл.6 от ЗПКОНПИ се подават пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). За тези лица Комисията е и компетентният орган (чл. 13, ал. 1 от ЗПКОНПИ), който извършва проверките на имущественото състояние по тези декларации. Ако комисията установи разминаване ( 46, ал. 3 от ЗПКОНПИ) в имущественото състояние, сезира органите по приходите на НАП за предприемане на действия по компетентност по реда на ДОПК. Към момента подобно искане не е постъпило в НАП”.
Отваряме скоба, защото на страницата на КПКОНПИ има празно място в графата „Проверки от НАП” за 2017 и 2018 г. Точно годините, за които е подал декларацията с безвъзмездното ползване Горанов? Какво означава това – НАП не иска да го проверява, макар да е длъжна по закон?!
19’ отправя допълнително питане, защото укритият данък при размер на наема от 3600 лв. месечно за 6 години е 25 300 лв., което според закона е ощетяване на хазната в особено големи размери. Полага се година затвор за всеки укрити 1000 лв. според закона. А НАП не ще и не ще да проверява. Пиарът Росен Бъчваров пише: „Виж отговора на предходния въпрос”.
Във връзка с безвъзмездното използване от министъра на апартамент и къща – всяко за по 200 000 евро,  Кръстникът Иван Сариев (дарител) по закон няма роднинска връзка с лицето Владислав Горанов. Ще бъде ли подложен на проверка и той? НАП отвръща: „В изнесените до този момент факти в публичното пространство, няма данни за конкретно данъчно-осигурително нарушение. Ако бъдат установени такива, то НАП ще предприеме необходимите действия по закон”. Нагла лъжа на НАП, който обаче при предоставени доказателства – десетки килограми документи още при проверка, повече от 2 години ревизира със старт запори агенциите, през които влиза рекламата в 19 минути. Сиреч, доказано виновните не биват притеснявани, но бухалка се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Накрая ще се предаде и всичко неправомерно придобито ще .....Прави така че друг да не ти харчи парите и другда не ти жената....тези се самозабравиха-

  • 002 Кака Пена 30.06.2019 14:08

    Надяваме се главният прокурор да обърне внимание на посочените примери и да провери всички участници в играта. Да бе, чакай от УМРЯЛ ПИСМО....

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    НАП следва да провери кой плаща данъците за ползваните от Горанов имоти и дали е декларирано пред НАП в 2-месечен срок предоставеното му право на ползване. При липса на такава декларация е предвидена и санкция (чл. 14 от Закона за местните данъци и такси).

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако