Свързани новини

06.12.2018 09:27

Падна част от оградата за 250 милиона

Видян 2794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Част от скъпоструващата ограда край Малко Търново се срути напълно, съобщава Фрог. Снимката е направена на 4 декември тази година и ясно показва, че съоръжението, което струва на българския данъкоплатец над четвърт милиард не изпълнява никакви възпиращи функции.


Не е тайна, че именно оттам влизат голяма част от мигрантите.  До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.


Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в Шоуто на Слави, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на която е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.


Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.


Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа. Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата.


Според  източници на Фрог проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркия контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров  едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще