Свързани новини

06.12.2018 17:15

Преврат в Париж уикенда, опасява се Фигаро

Видян 3290 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-сериозният френски вестник Фигаро се присъедини към съмненията, изразени още преди 5 дни в 19 минути, че действията на жълтите жилетки може да са инспирирани отвън за сваляне на президента Макрон след позицията му за независима от САЩ и НАТО европейска армия.


„С наближаването на протестите на жълтите жилетки този уикенд Елисейският дворец се притеснява от възможен опит за преврат. Има позиви за атаки по парламентаристи, министри и полицейските сили”, твърди френската преса.


Въпреки отказа на правителството от повишаване акциза на горивата – дизелът в някои области вече се изравни по цени със същото гориво в България при шесторни заплати там, един от представителите на протестното движение Ерик Друе официално обяви, че то планира да се насочи към президентския дворец на 8 декември: „Събота ще бъде денят на разплата, всички ще подемем поход към Елисейския дворец”.


Разузнавателните служби, цитирани от авторитетния и най-сериозен в.Фигаро, са предупредили президента за „повик за убийство и въоръжена атака”. „Това са пучисти и е възможен опит за преврат”, цитират се източници от вътрешното министерство, което е разпратило до членовете на кабинета и висшите чиновници апели да не се отбиват по никакъв повод в офисите си в събота и неделя.


Отново според източници на Фигаро в службите: „може да се очакват безпрецедентни примери на насилие и радикализация от представители на екстремната десница и крайната левица”.


Напомняме, че последния уикенд – на 1 декември, бяхме свидетели на най-малобройните, но най-агресивните протести от 50 години насам. Тогава, под маската на студентска революция, беше принуден да напусне президентския пост генерал Де Гол заради желанието му Франзия да напусне НАТО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.