Свързани новини

07.12.2018 10:34

Захариева за Баневи: Това е част от борбата за справедливост в България

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това е част от борбата за справедливост в България - разследването на престъпления, независимо дали имаш пари или нямаш. Когато няма разследвания - нищо не се прави, когато има - е част от зрелищата." Така вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира ареста и повдигнатите обвинения към семейство Баневи в предаването "Тази сутрин" по бТВ.


На въпроса защо чак сега са им повдигнати обвинения тя каза: „Това, че се говори за някого, не означава, че е имало достатъчно доказателства”.


Захариева припомни, че една от основните критики към страната ни е липсата на достатъчно осъдителни присъди.


Относно условията в арестите Захариева обясни, че "работата по подобряването на условията в местата за лишаване на свобода е от няколко години и имаме прекратени дела заради подобрени условия".


„Софийският затвор и арестите са едни от най-сложните за ремонт сгради. Понякога условията в затворите са по-добри, отколкото в арестите”, коментира Захариева по повод килията, в която лежи бившият кмет на район „Младост” Десислава Иванчева. Тя допълни, че през последните 2 – 3 години много затвори са били ремонтирани и е построен един нов.


"Едва ли има семейство, в което всеки член има собствен хладилник. В крайна сметка става въпрос и за нашите средства - за парите на българския данъкоплатец", обясни тезата си Захариева. По думите ѝ през последните години е направено не малко за подобряването на състоянието на софийския затвор. "Много хора казва, откъде накъде ще се подобряват условията там с нашите пари", припомни министърът.


Захариева потвърди, че догодина през май се очаква папа Франциск да посети България. По думите ѝ вече се провежда сериозна подготовка, а самата визита се планира за началото на месец май.


„По моя информация визитата ще включва България и Македония. Папата никога не пътува само в една държава – това е част от тяхната протоколна традиция”, уточни Захариева.


На критиките на лидера на „Атака” Волен Сидеров към нейната работа тя отговори, че  няма как да признаем анексията на Крим, защото противоречи на националния ни интерес.


„Надявам се конфликтът между Украйна и Русия да не се задълбочи, много е важно са спазват международните договори по морско право и да се възстанови корабоплаването през Керченския проток”, каза още външният министър.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв