Свързани новини

07.12.2018 16:30

БСП ще гласува за Станишев, въпреки отсъствието на Нинова

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП ще гласува за преизбирането на Сергей Станишев за председател на Партията на европейските социалисти, въпреки демонстративното отсъствие на лидера си Корнелия Нинова от конгреса на ПЕС в Лисабон.


Имаме 10 гласа. Всичките те с радост ще бъдат дадени за Сергей. Ние сме горди, че председателят на ПЕС е от БСП, обясниха минути преди началото на конгреса зам.-председателите на партията Деница Златева и Кирил Добрев.


Изборът за председател на ПЕС започва след броени часове, а Сергей Станишев е единствен кандидат за поста, предаде Оффнюз.


Нинова имаше закупени билети за Лисабон и акредитация за конгреса, но в последния момент отказа да дойде, защото се очаква да бъде гласувана резолюция, която призовава за ратификация на Истанбулската конвенция.


Още по време на подготовката на резолюции, БСП ясно и категорично декларира, че не може да подкрепи текстовете, които призовават за ратификация на Истанбулската конвенция. Още през юни сме изпратили писмо, в което препотвърдихме тази позиция. Тя ще бъде отразена по време на обсъжданията и решенията на конгреса, каза Деница Златева.


Тя отбеляза, че други партии също имат резерви по отношение на други резолюции, например за миграцията, и декларират ще не се чувстват обвързани по отношение на взетите решения от конгреса по тези теми. В едно семейство, в което има 34 партии е нормално да има различия. Важното е, че по основни теми като борбата с неравенството, заетост, младежка заетост нямаме никакви различия, каза Златева.


На въпрос ще се противопостави ли БСП на номинацията на Франс Тимерманс за председател на Европейската комисия, защото холандецът е горещ привърженик на Истанбулската конвенция, Златева отговори, че най-важната цел е социалистите и представителите на БСП да бъдат с максимално много евродепутати. По какъв начин, с какви теми ще бъде постигнато това, е решение на всяка конкретна партия на национално ниво.


Винаги сте критикували, че сме лидерска партия, коментира другият зам.-председател на БСП Кирил Добрев въпроса дали отсъствието на Нинова не хвърля сянка върху преизбирането на Станишев. 10 човека сме тук, двама зам.-председатели, една силна делегация идва тук, за да гласува с гордост за Сергей. Присъствието или отсъствието на председателя няма никакво значение, още повече, че имаме конгресни решения, които ние изпълняваме, каза Добрев.


Според него отсъствието на Нинова няма нищо общо и със слуховете, че Станишев няма да бъде издигнат за водач на листата БСП за евроизборите. Този тежък въпрос ще бъде решен от НИС, каза Добрев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху