Свързани новини

08.12.2018 08:12

Станишев с трети мандат начело на ПЕС

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Отговорността ни е да спасим Европа от популизма и арогантността на ЕНП”, заяви пред евролевите Сергей Станишев, който беше избран за председател на ПЕС за трети мандат. Кандидатурата му е била подкрепена с 270 гласа "за", 23 "против" и 29 "въздържали се". На конгреса на европейските социалисти в столицата на Португалия Лисабон българинът беше единственият кандидат.
В речта си Станишев заяви, че днес повече от всякога лявото политическо семейство трябва да бъде единно, за да спаси Европа от разрушителния популизъм и арогантността на ЕНП. Резултатът от евроизборите далеч не е предрешен, това може да бъде голямото завръщане на социалистите, смята Станишев

„Европейският проект е атакуван от две страни: от една страна – войнстващите популисти от крайната десница, които експлоатират страховете на хората, като си измислят нови и нови врагове”, заяви лидерът на ПЕС. „От друга страна – това е арогантността на ЕНП, които тъврдят, че политиката на ограничения ни е извела от икономическата криза”, посочи той.

„Твърде често виждаме, че тези две заплахи за ЕС всъщност работят заедно – националистите навсякъде са удобни коалиционни партньори за десните правителства”, заяви Станишев. И посочи за пример коалиционното правителство в България. А премиерът Борисов го поздрави официално.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец