Свързани новини

12.12.2018 13:48

Сидеров: Ако не бяха ОП, България щеше да се присъедини към Пакта за миграция и Конвенцията

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По инициатива на лидера на АТАКА и член на външната комисия към парламента Волен Сидеров се проведе среща власт – медии в зала „Запад“ на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“.На срещата бяха поканени и външният министър Екатерина Захариева, нейният заместник Георг Георгиев, както и председателката на Комисията по външна политика Джема Грозданова.Повод  за срещата е вялата информационна кампания от институциите за документа, като официален превод на пакта на български език дори липсва.


Сидеров посочи поне 10 притеснителни точки в пакта, които отварят вратите на Европа за хора с неясни произход и целии осигуряват пълният им финансов,културен и етнически комфорт. Сред тях са и точки 8, 15,16 и 18.


„Ако подпишем този пакт, това означава, че признаваме миграцията като способ за развитие и просперитет - т.е. тези нелегални мигранти, които нарушават българския закон, са носители на развитие и просперитет. Казва се много ясно и че пактът промотираджендър перспектива. Преброили сме, че в Истанбулската конвенция понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в пакта - 31 пъти. Тоест, пактът налага джендър философията. Казва се още, че ние трябва да легализираме нелегално влизащите мигранти. Казва се още и че трябва да инвестираме в развитието на техните умения – не знам какво точно означава това. Явно трябва да се инвестира от държавния бюджет в уменията им  да изнасилват момичета в центъра на големите градове“ – обясни Сидеров.


Националистът посочи още, че пактът е напълно непознат за българската общественост. „ Ако не беше участието на патриотите във властта  - на много охулваните патриоти като скандални коалиционни партньори, този пакт щеше да бъде подкрепен от България , както и Истанбулската конвенция. Ако Реформаторският блок беше коалиционен партньор на ГЕРБ, например, пактът на ООН и Истанбулската конвенция щяха да бъдат подкрепени от държавата ни. Ето я ползата от патриотите във властта. Основни държави в Европа, например Австрия, отказаха да се присъединят. САЩ също отказаха, но у нас имаше колебания  и ако не беше нашето присъствие на Коалиционния съвет при премиера Борисов преди няколко седмици, щяхме да подкрепим пакта“, заяви Сидеров.


В края на срещата лидерът на АТАКА подчерта, че твърденията , че такъв пакт може да бъде полезен, са манипулация, както и че МВнР не е влязло в своите компетенции. „Нашето Външно министерство не си върши добре работата, то трябваше да ни запознае добре с това какво някой някъде е измислил и предлага на държавите по света. Това не беше свършено и чак когато вдигнем шум по някоя тема, чак тогава се взима решение. Убеден съм, че ако не беше този Коалиционен съвет, той щеше да бъде подкрепен от българското правителство, защото виждаме, че Екатерина Захариева е склонна да го направи“, завърши Сидеров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако