Свързани новини

19.12.2018 16:12

БСП спря безпринципното отдаване на Черноморието на концесия

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Миналата година, когато управляващите приемаха Закона за концесиите, плажовете бяха извадени от него за една година. През това време, от Министерство на туризма, по Закона за Черноморското крайбрежие бяха отдадени над 25 плажа.”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов. Той добави, че сега, когато плажовете,отново трябва да бъдат върнати в Закона за концесиите, управляващите искат да ги оставят извън него за още две години. „Явно някой иска да отдаде всички плажове по Черноморието на концесии за по 25-30 години и да има личен дивидент от това. Съмняваме се в прозрачността на отдаването и провеждането на конкурсите, затова искаме плажовете по Черноморието да бъдат върнати в Закона за концесиите от 01.01.2019г., както бе гласувано преди година”, каза още Христо Проданов.


 


Дора Янкова: Защо се иска това удължаване? Защо не се прилага Законът за концесиите?


„Успяхме да спрем предложението на ГЕРБ плажовете по българското Черноморие да се отдават извън Закона за концесиите още 2 години“, заяви народният представител Дора Янкова. Тя почерта, че Законът за концесиите е приет на 16.11.2017г. и правителството е имало достатъчно време да създаде организация и Законът за Черноморското крайбрежие, и Законът за концесиите да действат пакетно относно морските плажове. По думите й няма логика някои концесии да се правят по един закон, а останалите по друг „Те имаха година и два месеца Законът за концесиите да започне да действа, но не го правиха и искаха удължаване с 2 години“, заяви Дора Янкова и подчерта, че това дава повод за съмнения -защо се иска това удължаване и защо не се прилага Законът за концесиите.


 


Георги Свиленски: Правителството, с премиер Борисов, е виновно за кашата с концесиите по българското Черноморие


 


„Докато Министерство на туризма и вицепремиерът Симеонов се обвиняваха, че единият не е написал наредбата, а на другия не му било в ангажиментите - кашата с концесиите я направи българското правителство, с премиер Бойко Борисов.“ Това заяви в пленарна зала зам.-председателят на „ПГ на БСП за България“ Георги Свиленски. По думите му какво се разбират вътре в кабинета- кой какво трябва да свърши, е техен ангажимент. „Този парламент ви е избрал да управлявате, не да се карате“, обърна се той към управляващите. Свиленски попита- защо днес се променя срокът за строеж в неурегулирани територии за две години. „Къде бяхте миналата година? Преди две седмици? Преди месец? Хубаво е, че след днешния дебат поне Данаил Кирилов проумя, че трябва да оттегли предложението си за удължаване на срока за строеж в неурегулирани територии. Нали разбирате от туризъм, нали разбирате от плажове, нали знаете колко концесионери има- тогава защо го правите?“, попита още зам.-председателя на ПГ на левицата Георги Свиленски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева