Свързани новини

17.05.2021 16:10

Фирма от Кумгейт гръмна корупционния скандал, в който Шпигел замеси Меркел и Борисов

Видян 11333 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмата, заради която с нова сила избухна корупционният скандал с поръчки и доставки на маски в Германия, а списание Шпигел замеси в него не само канцлера Меркел, но и експремиера Борисов, се оказва на родата на депутата от ГЕРБ в последното 45-о Народно събрание Делян Добрев. Това сочат данни от търговския регистър.
Напомняме, че Даниел Гаргов, който е бос на фирмата, беше шеф на финансовата комисия на общинския съвет в Хасково като общински съветник на ГЕРБ. Неговата съпруга пък оглавяваше финансовата дирекция на общината в областния град. Тя е първа братовчедка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който поради гръмването на скандала Кумгейт напусна миналия парламент.
Семействата са толкова близки, че в купените на скандално ниски цени техни софийски жилища – придобити са поне 5 пъти под пазарната стойност, които пък влязоха в скандала Апартаментгейт, са си и съседи.
Родата се отличи и при друг скандал – санирането. Класира се на трето място от всички придворни фирми в цяла България по усвояване на тези грешни пари, където надуването на сметките беше средно 4 пъти, а при най-скромните – поне 2-кратно спрямо реалните стойности на топлоизолацията. Голямото източване числеше 1 млрд. лв. От тях 102 млн. лв. усвояват само в първите 2 години саниране фирмите от Кумгейт – съпругът на първата братовчедка на депутата Делян Добрев и бившият депутатски съдружник и контрабандист на цигари, с тяхната


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 ха ха 18.05.2021 10:11

    Гласчето на калинката Дилянчо съвсем ще мутира от поредните разкрити далавери съвместно с шефа на бандата. Този път далаверата е с международен отзвук, за да се натърти, че Мутрата бил и голям международник

  • 004 Anonimen 18.05.2021 01:15

    Щом гласувате за Тулупа значи сте в кюпа, какво се оплаквате? Пак чакате някой от вън да ви освободи, дано този път българите от чужбина да благосклонни към вас и да изчегъртат Тулупа окончателно.

  • 003 Anonimen 17.05.2021 17:22

    Досега дъртата немска баба пазше Толупа.Ами сега?

  • 002 ПЕНСИОНЕР 17.05.2021 17:15

    Все ми се струва от известно време насам,че Интерпол ще си влезе в ролята.

  • 001 затвор и пълна конфискация 17.05.2021 16:59

    Мутрата е толкова алчен, свиреп и безскрупулен, че след като унищожи държавата и народа си какво остава за някаква си Меркел

RSS

Най-нови

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.