От ВМРО смятаме, че гласуваните на първо четене промени в Конституцията са скандални. Те не само че не водят до качествена промяна в съдебната система, но и застрашават националната сигурност на страната.

Свързани новини

08.12.2023 15:44

Конституционните промени застрашават националната сигурност: ВМРО

Видян 804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ВМРО смятаме, че гласуваните на първо четене промени в Конституцията са скандални. Те не само че не водят до качествена промяна в съдебната система, но и застрашават националната сигурност на страната.

Твърдо сме против предложението за отпадане на изискването министрите и депутатите да са само български граждани. Това е пробив в националната ни сигурност, който ще позволи народните представители и министрите в България да бъдат, например, турски граждани. От ВМРО искаме това предложение да отпадне, защото е предложение е вредно и опасно.

Искаме ли гражданин на Турция да стане министър на отбраната и да отговаря за националната сигурност на България? Искаме ли представители на изселнически организации в Турция, които са на пряко подчинение на Ердоган, да заемат висши държавни постове, да влизат в изпълнителната власт, да стават народни представители? Именно такива възможности осигуряват гласуваните промени в Конституцията, внесени от Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов и други депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. От тях ще се облагодетелстват именно от ДПС, които ще започнат да кандидатират за народни представители турски граждани с двойно гражданство и така ще печелят още повече гласове от Турция и места в българския парламент.

Предвидените промени по никакъв начин не повишават ефективността на съдебната система и прокуратурата. Това са структурни промени, неводещи до нищо логично, и са отхвърлени и от цялата юридическа общност.

В допълнение от „сглобката“ ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ искат с лека ръка да задраскат постигнатата от ВМРО формулировка „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“. Новата Конституция предвижда 24 май да не е празник на българската азбука, както досега, а само на „българското слово“. Ясно е, че правителството на „сглобката“ слугува на чужди посолства. То беше създадено, за да обслужва чужди интереси. Точно заради това тези промени в Конституцията не трябва да бъдат приемани, а „сглобката“ трябва да подаде оставка незабавно.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се чувствате малко изолирани или неразбрани от другите

Днес може да се чувствате малко изолирани или