Свързани новини

28.09.2009 08:56

Герой спаси 30 души във Филипините и загина

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нечуваните наводнения във Филипините създадоха и убиха герой, който спаси над 30 души с цената на собствения си живот, но загина, опитвайки се да спаси малко момиченце, което отплувало на кутия от стиропор, предаде АФП.


Членовете на семейството му и хората, спасени от него, поздравиха като герой 18-годишният строителен работник Муелмар Магаланес, докато тялото му лежеше в ковчег в импровизиран евакуационен център близо до унищоженото им село. "Винаги ще съм благодарна на Муелмар. Той даде живота си за моето дете. Никога няма да забравя саможертвата му", каза Менчи Пеналоса, майката на шестмесечното момиченце, което е спасил, преди да бъде отнесен от течението. Магаланес е бил у дома си, когато тропическата буря Кецана изсипа дъждове, невиждани от 40 години върху филипинската столица и околните райони. В началото семейството, свикнало с проливни дъждове, не обърнало особено внимание. Магаланес и баща му решили да евакуират семейството, когато разбрали, че реката е излязла от бреговете си. С помощта на по-стар брат, той вързал въже около кръста си и изтеглил един по един братята и сестрите си на висок терен. След това обаче решил да се върне за съседи, попаднали в капан на покривите. След много пътувания, умореният и зъзнещ Магаланес бил отново в безопасност, когато чул Пеналоса да пищи, докато тя и бебето й били отнасяни на кутията стиропор, която използвали за да прекосят течението. Изтощеният Магаланес ги изтеглил при останалите съседи, но след това бил отнесен от течението. Тялото му е намерено заедно с още 28, загинали при наводнението. Официалният брой на загиналите е 86, но това не включва телата в селото на Магаланес, Багонг Силанган. "Винаги беше имал добро сърце", казва баща му Самуел. "Ние вече бяхме спасени. Но той реши да се върне още веднъж за момичето". Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес приемайте предизвикателствата

Днес приемайте предизвикателствата като възможности