Свързани новини

07.04.2010 10:06

Суперкъртица рови метрото в София

Видян 2062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромната 1600-тонна тунелопробивна машина, която ще строи софийското метро от надлез Надежда до НДК, стартира официално вчера. Тя работи на дълбочина от 9 до 23 м. Средният темп е 9 м на ден. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, строителният министър Росен Плевнелиев, транспортният Александър Цветков и министърът по еврофондовете Томислав Дончев.


На столичния градоначалник се падна задачата да даде име на машината. Йорданка Фандъкова я кръсти на столицата и подчерта - „София значи мъдрост“. Строителството на метрото е стратегически обект за града ни и за цяла България, отбеляза кметът. С тази машина ще съкратим с година и половина строителството от тук до НДК, изтъкна тя.


От тук до бул. Черни връх ще се стига за 10 минути, посочи Фандъкова и допълни, че метрото като екологичен транспорт ще помогне София да се превърне в зелен град. Тя благодари на предшественика си Бойко Борисов и го определи като „двигател на този стратегически обект“. Премиерът от своя страна направи сравнение между строителството на софийското метро и на АМ Люлин. На Люлин нито един срок не е спазен, изтъкна Борисов. По думите му на този обект се прави „непрекъснат пазарлък за пари“. Ако не бяхме скрили парите от Тройната коалиция, нямаше да има и метро, заяви Бойко Борисов, цитиран от dnes.bg. Той е убеден, че метроотсечката ще бъде завършена предсрочно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни