Свързани новини

09.01.2012 11:26

Кирил Рашков поръчал да бъде ликвидиран лидерът на "Евророма"

Видян 1798 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Рашков настоял Цветелин Кънчев да бъде включен в групата на мишените за убийство и е трябвало да бъде ликвидиран в първите дни на 2012 г., заяви лидерът на "Евророма", цитиран от bTV. Припомняме, че в сряда трима ромски барони бяха задържани, а прокуратурата им повдигна обвинения за подготовка на убийствата на шефа на Върховното ромско мешере Христо Върбанов-Папата, Цветелин Кънчев и прокурора от ВКП Олег Янев. Съдът ги остави за постоянно в ареста въпреки техните настоявания, че обвиненията са заради инсценировка на Папата, срещу когото са подали две жалби още преди месеци.
Техен съучастник в подготвянето на убийствата в периода от юни до септември 2011 г. бил Кирил Рашков - Цар Киро, на когото обаче все още не е повдигнато обвинение, тъй като е в ареста по друго дело, обясниха от държавното обвинение.


След разкритията Цветелин Кънчев поиска спешна среща с прокуратурата, след която заяви, че "от основните играчи някой е останал навън", но отказа да назове имена.


Тази сутрин лидерът на "Евророма" изтъкна редица евентуални причини, поради които може да бъде искана смъртта му. "Някои хора много се вбесиха от предложението ми парите, които идват по европейски програми за бедни цигани, да отиват и при бедни българи. Един от тях е Кирил Рашков", заяви  Кънчев. По думите му близък до Рашков имал фондация, през която усвоява европейски средства.


"Въпросният господин усвоява чрез фондация 200-300 000 евро, пише си личен хонорар от 90 0000 евро, а останалите ги пуска на роднините си", поясни ромският лидер. Той е категоричен, че избягва контактите с кардараши, какъвто, по думите му, е Кирил Рашков. "Всички задържани са кардараши. По принцип в България те са по-малко от един процент, но вършат бели за хиляди. Преди 8 години ги помолих да напуснат партията "Евророма", коментира още Кънчев.


Според него за разплитането на заговора за трите убийства е помогнало "кардарашката мания за величие, за самоизпъкване, за подчертаване на възможности, контакти и т.н.".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови