Свързани новини

30.01.2012 16:01

Кръгът на Първанов и Марин подарил хижа Алеко

Видян 6043 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Открай време, сигурно поне година, пишем, че падне ли Марин, ще падне и кликата, която тормозеше Витоша. Тя се опълчи срещу въображаемо обезлесяване на някой декар от планината заради лифтове при положение, че поради бездействието на един приятелски кръг, свързан с вицето на Първанов оплешивяха 400 хектара. Напомняме, че шеф на Натура 2000 е синът на Марин, а негов близък приятел е шефът на парк Витоша Тома Белев.


Ще прочетете една трогателна история как държавата на практика подарява безценен имот на бъдещите бунтари срещу Витоша ски от ски-училището Мотен. И не става въпрос за някоя схлупена къщурка, а за хижа Алеко – баш на пистата до последната станция на кабинковия лифт.


Главните действащи лица и изпълнители са областната управа на София, чийто шеф е близкият до Първанов и Марин Тодор Модев, съветникът на Първанов, който незнайно защо  се отказа от кметството в Благоевград и БСП изгуби областта Костадин Паскалев – шеф на Българския туристически съюз и Мотен.


Само напомняме, че преди Витоша ски да вземе съоръженията на Витоша техен собственик беше олигархът Николай Банев – приятел от годините в ЦК на ДКМС на Николай Добрев – съратникът на Първанов, чиято дъщеря Мариана е секретарка на президента и съдружничка на синовете му, а брат й Кирчо е личен депутат на Гоце.


Ето и историята, една многоходова бизнес комбинация, каквато я сочат документите от Агенцията по вписванията:


На 18 февруари 2008 година Българският туристически съюз взема за 10-годишен наем от Софийската областна администрация хижа Алеко. Кой знае защо година по-късно, малко преди падането на Тройната коалиция – на 15 април 2009 година хижа Алеко е прехвърлена от областния управител на Българския туристически съюз. На 16 декември същата 2009 година имотът вече е прехвърлен на сдружение Спортно-туристическо дружество Мотен и което е интересно покупко-продажбата е срещу бъдещи инвестиции. Добрите самаряни от двете страни кой знае защо си прехвърлят собствеността етаж по етаж, но тази хватка вероятно трябва да се обясни от юристи.


В крайна сметка хижа Алеко на Витошко лале, която е възлова за карането на ски на софийската планина става частна собственост.


Какво четем днес на сайта на бунтарите от Мотен? Първо, те са се прекръстили търговски на АлекоМотен. Упоменати са някои си “известни” състезатели по ски Ели Димитрова и Емил Семов, пък ние да помним Попангелов и Димитрачков, че и Сашо Диков като единствените известни скиори с резултати у нас. Ето как АлекоМотен се фука с придобвиката си от кръга Първанов – Марин: “Школата разполага с една от най-добите бази на Витоша – хижа Алеко и планинска база Мотен: хижа Алеко (110 легла), ресторант с над 150 места и чайна, гардероби с чисто нова екипировка за всякакви възрасти и вкусове, помещения за оборудване на учениците, интернет – достъп...”


Признават си хората колко е ценен полученият от всички нас – данъкоплатците, подарък във вид на хижа Алеко. Дай, Боже, всекиму такива подаръци.


Всичко това ни кара да разбираме, че при инвестиции в модерни съоръжения на Витоша - приятелският кръг Първанов–Марин и облажилото се от него дружество Мотен, ще изгубят бизнеса си. Ето затова са им протестите и затова им е болката на милите хора.


Другари, а забравихте ли благото на народа?! 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей