Свързани новини

13.02.2012 17:48

Медиатори спират съседските войни

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медиатори да могат да решават съседски конфликти без да се стига до съд, предлага Стоян Ставру от Фондация за развитие на правосъдието. Той изрази мнение, че специализираните социални мрежи на обитателите на определен жилищен комплекс или квартал са добър модел за управление. Според него е възможно като средство за разрешаване на междусъседските конфликти да се използва обучаването на специализирани за целта медиатори.
Специалистът съветва хората да посещават общото събрание, защото то е своеобразен парламент на етажната собственост. На него се вземат решения за общите части, които пряко засягат нашите имоти. Тези решения имат силата на договор, който сме подписали, независимо дали сме присъствали на събранието. Отказвайки се от участие в общото събрание, прехвърляме гласа си в полза на тези етажни собственици, които са активни. Те обаче не винаги отчитат и нашите интереси, категоричен е Ставру.
По думите му познанията на хората по Закона за етажната собственост са по-скоро откъслечни и инцидентни. По мнението на експерта първият най-важен проблем, който трябва да бъде отстранен от закона, е правният статут на жилищните комплекси от затворен тип. През последните години бяха изградени много комплекси, наричащи себе си по този начин. Но законът не съдържа ясна уредба за това кога възникват такива комплекси и как се регулират отношенията между собствениците в тях. Поради това по тези въпроси има много различни мнения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на