Свързани новини

11.07.2012 12:06

Русия изпрати нови военни кораби към Сирия

Видян 2251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кризата в Сирия навлиза в нова фаза. Специалният пратеник на ООН за арабската държава Кофи Анан усилено търси съдействието на Иран и Ирак за решаването на конфликта, докато Русия и Китай, силите, които поддържат режима на Башар Асад, не отстъпват от позициите си. Дори напротив – Русия изпрати шест военни кораби към сирийското пристанище Тартус, обяснявайки, че те ще доставят там гориво, вода и храна. Същевременно в Сирия армията продължава да обстрелва бунтовническите укрепления на север. Русия е изпратила военна флотилия от шест кораба, водена от разрушител, към сирийското пристанище Тартус, съобщи Интерфакс. "Адмирал Чабаненко" и три кораба са напуснали пристанището Североморск в Северния полярен кръг към Средиземно море, където ще се присъединят към руския патрулен кораб "Ярослав Мудри" и спомагателен плавателен съд, е казал за агенцията военен източник. Пътуването било съгласувано с плановете за военна готовност на руския Военноморски флот. Според Интерфакс източникът е заявил, че разгръщането "не е свързано с ескалиращата ситуация в Сирия. В Тартус корабите ще доставят гориво, вода и хранителни продукти", подчертал информаторът, допълвайки, че разгръщането в Средиземно море ще продължи до края на септември. 

Същевременно Кофи Анан търси подкрепата на Иран и Ирак за решаването на сирийския конфликт. Анан се срещна в Техеран с външния министър Али Акбар Салехи и Саид Джалили, секретар на Националния съвет за сигурност, които го уверили в пълната подкрепа на страната им за мирния му план. Анан коментира, че първостепенната цел в Сирия е да бъде спряно насилието и събрани оръжията, които са попаднали в лоши ръце. Той отказа да даде подробности за разговора си със сирийския президент Башар Асад, проведен в понеделник в Дамаск, но изрази оптимизъм, че нещата ще се развият в положителна посока. По-късно Анан пристигна в Ирак, където също ще търси подкрепа за плана си от местните политически и религиозни лидери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния