Свързани новини

05.11.2012 14:04

Забрадките - табу в Антверпен

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да бъде забранено носенето на забрадки на гишетата на общинските администрации иска новоизбраният кмет на втория по големина белгийски град Антверпен Барт де Вевер.


В работна програма, изпратена до възможните коалиционни партньори, Де Вевер предлага нулева търпимост към всякакви форми на насилие, съобщават медиите във Фламадския регион..


В предложените мерки за промяна на обстановката в града са посочени забраната за продажба на алкохол след 22 ч., както и поставянето на камери с възможност за разчитане на регистрационните табели на автомобилите в опит да бъде пресечен преносът на наркотици.


Идеите на новоизбрания кмет по отношение на ислямските забрадки са свързана с факта, че повечето общински служители в Белгия, които общуват пряко с гражданите, са от имигрантски произход - азиатски или африкански.


В Антверпен, в който по-голямата част от 500-хилядното население изповядва християнско католическо вероизповедание или юдаизъм, има не по-малко от 30 обособени ислямски общини. 


Друго предложение е свързано със задължителното владеене на холандски или фламандски език от чужденците, които искат да се установят трайно във Фламандския регион. Предвижда се единствено онези, които владеят езика, да могат да получават стипендии за приобщаване, както и социални жилища.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния