Свързани новини

26.11.2012 10:16

Цените на храните кротват предколедно

Видян 1451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последната седмица цените на хранителните продукти останаха стабилни. Това сочат данни на Министерството на земеделието и храните .


Леко увеличение бележи цената на захарта спрямо интервала 7 - 14 ноември с 1 стотинка за килограм, което представлява поскъпване с под 0,5%. Ръст е отчетен и при брашното, чиято стойност оставаше без промяна през последните седмици. Той също е в размер на стотинка, което в проценти се равнява на под 1 на сто.


Непроменени остават цените на дребно на двата размера яйца M и L, както и на цялото агне.


Слънчогледовото олио бележи лек спад на средната си търговска стойност – с 1 стотинка за литър, което се равнява на приблизително 0,3%. В по-голям размер са поевтинели двата вида пиле – замразено и прясно. Съответно пониженията са с 5 стотинки или 1,04% и с 3 стотинки или с около 0,6%.


Отново леко увеличение бележи цената на дребно на бялата кристална захар през седмицата 14-21 ноември. То е в размер на 1 стотинка, а средната стойност на продукта се е покачила до 2,28 лв./кг. Почти не се наблюдавани ценови изменения по области. С още стотинка за един литър е поевтиняло рафинираното слънчогледово олио на дребно в рамките на разглеждания период. Цената му е достигнала ниво от 3,19 лв./л. След като през последните седмици търговската стойност на брашното тип 500 остана стабилна, тя отново се е увеличила – с 1 стотинка до ниво от 1,13 лв./кг. Отново не е отчетена промяна в средните цени на яйцата на дребно. През последния проучван интервал тези размер M отново са стрували по 28 ст., а яйцата размер L – 31 ст./бр.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец