Свързани новини

18.01.2013 12:26

Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бащата на държаните с години затворени деца от село Дренов – Димитър Дюлгеров, искал да ги превърне в шахматни гении, съобщава bTV. Две от момчетата са добри в този спорт, даже са печелили турнири, но извън това те нямат други социални контакти.


Вчера директорът на дирекция “Социално подпомагане“ Красимира Катева  съобщи, че три деца са били изведени от дома им, защото бащата ги държал под ключ и не им давал да ходят дори на училище.


Димитър и Елена Дюлгерови имат общо четири деца на възраст между 13 и 19 години. Трите непълнолетни деца са настанени в Центрове от семеен тип. При бащата е останала само 19-годишната дъщеря. Майката Елена днес разказа, че съпругът й е биел децата.


По нейни думи те не са контактували с други хора в продължение на около 10 години.


Поведението на Димитър Дюлгеров се изменя рязко през 2004 година, когато е уволнен от болницата в Плевен. Той решава да се опълчи на системата, от която е разочарован, като се изолира.


„Доста се депресира и всичко се промени. Всичко стана враждебно. Започна да си внушава, че всеки ни мисли злото”, каза Елена Дюлгерова.


Първа сигнал за насилие над децата подава бабата по бащина линия през 2008 година. Той посреща агресивно проверките на социалните служби и полицията и отказва да осигури достъп до децата. Съдът ограничава родителските права, но това не променя ситуацията. Децата са манипулирани от баща си и разказват, че са много щастливи.


Майката Елена Дюлгерова също се оплаква, че мъжът й е настроил децата срещу нея, защото те отказват контакт с нея. Тя работи от 13 години в Англия и подава сигнал чак сега. Тя обяснява закъснялата си реакция с липсата на начин да сигнализира службите по-рано и с желанието да запази семейството си цяло.


„През това време виждах, че нещата не са добре и не бях съгласна, но в сложната ситуация, в която бях, не намерих начин да реагирам по-рано. Първо се страхувах, защото това е като капан. Дълго време мислих какво да направя. Нямах доверието, че като се свържа със службите, положението ще се оправи. В един момент видях шанс, че мога от Англия да реагирам”, казва Елена Дюлгерова.


Тя подава сигнал на 11 януари тази година, след който полицията и социалните служби извеждат от дома им три от четирите деца на семейството.


Бащата разказа, че семейството не гледа телевизия. Димитър Дюлгеров не даде гледната си точка. Бащата заяви, че ще говори само ако му се плати.


“Става да, ако си платите, иначе не става“, заяви той. Само с пари, допълни 19-годишната му дъщеря. Дюлгеров обясни, че ако медията плати, тогава ще говори.


Дъщерята също обясни, че не може да се пробие при тях с дипломация, а само срещу пари. Бащата оцени историята си на 10 000 лева. Дюлгеров на няколко пъти обясни, че “знае как работи системата“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови