Свързани новини

28.02.2013 16:41

Работниците: От 5 месеца не се прави АМ Тракия

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телевизия СКАТ направи уникално разкритие във връзка с днешната тема на боря на 19’. Оказва се, че не от два, три или седем дни, както се опита да обясни стротелният министър в оставка Лиляна Павлова, а от месеци по автомагистрала Тракия не се работи.


Екипът на винаги опозиционната медия се постара да наобиколи целия недовършен участък на аутобана – става въпрос за половината от Лот 4 – между Стражица и Карнобат. Само на едно място бяха засечени няколко работници и охранител на име Милчо Баев. По техните думи от 5 месеца по обекта не се работи, защото не се плаща. Официално обаче за 59% свършена работа държавата е изплартила 78% от всички пари за лота на неговия изпълнител – консорциум Тракия 4 с Холдинг Пътища, свързван с Васил Божков в главната роля. Обектът от 33 км, чиято стойност с времето бая набъбна и в момента е 209 милиона лева, трябваше да бъде готов през февруари, но още през ноември започна да се появява информация, че това няма да стане. Така срокът бе отместен за 31 май.


Миналия месец работници и служители на 50-ината фирми, които правят на практика пътя, въпреки че де юре не би трябвало да има подизпълнители, стачкуваха и си поискаха бая закъснели заплати. Става въпрос за по няколко месечни възнаграждения, обясниха пред СКАТ работниците.


Техника за много пари ръждясва под дъждовете на трасето, по което вместо асфлат засега има положен пясък. В същото време СКАТ показа и предстоящо да се ремонтира открито преди месеци ненужно кръгово кръстовище във Варна, чиято лента прерязаха лично Бойко Борисов и недолюбваният кмет от ГЕРБ Кирил Йорданов. Прославеният строител Игнат Раденков твърди, че от похарчените за него близо милион лева, поне 2/3 са били „свити” и го доказа с некачественото изпълнение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак