Свързани новини

19.05.2014 12:20

Чакаме 9 милиона чужди туристи

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

9 млн. чуждестранни туристи годишно се очаква да посреща България до 2020 г., като само 10 години по-късно броят им ще достигне 12 млн. Това е записано в Стратегията за устойчиво развитие на туризма до 2030 г., която беше приета от кабинета, съобщава „Стандарт“.


Анализите на експертите са показали, че страната ни има най-голям шанс да привлече повече гости, ако предлага културен, спа и планински туризъм. Това обясни заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. Освен на тези три продукта и на традиционния морски туризъм, държавата ще заложи и на няколко съпътстващи продукта като религиозен, винен и екотуризъм. Целта е България да се наложи като разпознаваема и целогодишна дестинация. Всички анализи показват, че имаме огромен шанс да се наложим като световна туристическа дестинация, а през следващите 15 години приходите от бранша да се увеличат с поне 30-40%. За целта се предвижда да се подобри качеството на туристическата услуга, включително чрез по-висока квалификация на персонала.


За да се възползва максимално от нишата и световния интерес към родните чудеса и културни забележителности, кабинетът реши да отпусне и 10 млн. лв. за реклама на страната ни като туристическа дестинация. Като част от усилията на правителството в тази посока заместник-министър Бранимир Ботев успя да извоюва и редовна самолета линия между Варна и Истанбул, като първите редовни полети на "Търкиш Еърлайнс" между морската ни столица и турския мегаполис стартират на 30 май. Специален гост за откриването ще бъде генералният секретар на Световната туристическа организация Талеб Рифай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и