Свързани новини

25.11.2014 13:45

Борисов отхвърли ултиматума на ПФ

Видян 984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов отхвърли ултиматума на ПФ да отмени назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. „Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир“, заяви Борисов пред Преса. От седмица патриотите твърдят, че могат да оттеглят подкрепата си за кабинета, ако Исмаилов, предложен от НП Свобода и достойнство на Касим Дал и Корман Исмаилов, остане на поста. Смущаващ е фактът, че протурската партия на Исмаилов и Дал е близка до Ердоган и той лично демонстрира подкрепата си за политическата формация. 19' първи писа и за друго скандално турско назначение – на образователния министър Тодор Танев, който също е наложен от НПСД. Неотдавна съобщихме и за грубото нарушаване на закона по време на предсрочните парламентарни избори. В 1 млн. тираж беше отпечатана снимка на Корман и Ердоган, а агитационите материали в определени райони бяха разпространявани на турски език, което е незаконно.


Пред Преса съпредседателят на ПФ Валери Симеонов коментира: „Нито съм Волен Сидеров, нито съм Бойко Борисов да вземам еднолични решения за цялата партия. Свиква се Политическият съвет на коалицията и тогава отговаряме”. Той бе категоричен, че личната му позиция остава непроменена: “Оттегляме подкрепата си за правителството, съответно от програмната декларация. Категорично и ясно казваме, че няма да поддържаме правителството на ГЕРБ и реформаторите.” Двамата с Каракачанов увериха, че ПФ няма да се разцепи.


Ако патриотите скъсат споразумението, на Борисов ще му се наложи да разчита на плаващо мнозинство и тематични коалиции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне