Свързани новини

26.10.2015 11:18

Арена Армеец: Стотици скандират "Убийци"

Видян 2450 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Оставка" и „Убийци” скандират в Арена Армеец стотици председатели на Секционни избирателни комисии, които от снощи са затворени в залата, където се помещава ОИК-София, съобщава БГНЕС. Чували с бюлетини има навсякъде по пода на Арена Армеец.  Десислава Росенова, един от председателите в Секционна избирателна комисия на тазгодишните избори, които в момента чакат реда си в зала „Арена „Армеец” сподели ужаса, с който се сблъскват всички членове и председатели на СИК при обработването на протоколите от местните избори.


„20 г. демокрация се оказаха напълно недостатъчни, за да се научим как се правят избори. Все по-зле се правят избори. Трагедията тук е ужасна. Хората тук са изключително изнервени, даже имаше и сбивания. Има хора, които се опитват само да напуснат по някакъв начин, защото първо в европейска държава човек е ангажиран над 24 часа с труд и това е малко извън правилата. Как е възможно на избори с три бюлетини, с три протокола да се сложат всички хора в едно единствено пространство в Арена Армеец?”, попита Росенова. Тя добави, че отгоре на всичкото вътре се работи по изключително муден начин.


„Хората не са виновни, виновни за тази ситуация са хората, които са измислили как да се проведат тези избори. Миналата година с една бюлетина, е имало напуснали хора и оставили чувалите си, това сега ще се повтори в по-лош вариант. Затова тук в момента е пълно с полиция. Никой няма право да отиде до магазин за каквото и да било, по никакъв начин не може да излезе. Не виждам демократичният момент тук. Помолих полицаите да покажат поне заповедта, с която не трябва да ни пуснат, те дори с нея не разполагат. Това е истината”, заяви Росенова. „По тел. 112 ни свързаха със СДВР.


Говорителката на СДВР явно ни предаде, че главният дежурен там не желае да разговаря с нас, няма значение, че ние сме го наели на работа, но той не желае да разговаря с хората от Арена Армеец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог