Свързани новини

16.05.2016 14:45

Без жени и цветнокожи в кабинета, пастор за министър на икономиката в Бразилия

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Свалянето на Дилма Русев като президент на Бразилия и новият кабинет, на който залага и.с.президентът Мишел Темер предизвика световен скандал. За първи път след военната диктатура, приключила преди 31 години, няма нито един министър жена. Всички са бели мъже в пенсионна възраст. Това е точно обратното на Канада, където точно половината от 30 министри са дами. Проблемът в Бразилия е голям, тъй като едно от първите решения на кабинета не е свързано с икономическата криза вследствие на ниските цени на петрола, а е забрана на изнасилени жени да правят аборти, за които досега тя бяха законни.


За първи път след военната диктатура в правителството няма и т.нар. „афробразилци”, които са над 51% от населението на огромната страна, която е и седмата най-голяма икономика в света.


Някои назначения са направо шокиращи. Ако поемането на икономическото ведомство от консервативен пастор звучи като екзотика, то фактът, че земеделието се поема от олигарх, известен с изсичането на Амазония – белите дробове на планетата Земя, стана наистина световен проблем, коментира дори Ню Йорк Таймс. А е известно, че именно САЩ, за които излязоха данни от техни дипломатически документи, че от години ползват Темер за агент за влияние, стоят зад връщането на десницата в Латинска Америка. Първо в Аржентина, сега и в Бразилия.


Ужасяващото правителство, съставено от президента Темер – в страната постовете на държавен и правителствен глава са слети, е доста лоша реклама за Америка, която уж се бореше срещу Дилма, която пречела на свободата и гражданските права. А се оказа, че зорлем я изкараха едва ли не светица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и