Свързани новини

28.05.2016 12:49

Путин: За газопровод в Европа са нужни гаранции

Видян 2620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му е готова да разгледа всеки проект за газопровод в Европа, но за това са ѝ нужни предварителни гаранции, предаде Фокус.
„Ние сме готови да реализираме всеки проект, но са ни нужни предварителни гаранции. Просто няма да повярваме на разговори, че това ще представлява голям взаимен интерес и пари за това няма да отделим“, заяви той след преговорите от тази нощ с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас, провели се в Атина.
 Руският президент напомни, че Русия не е въвеждала първа икономически санкции по отношение на Запада и в момента, в който той отмени ограниченията и Москва ще направи аналогичното действие.

    По време на разговорите си с Ципрас и с президента на страната Прокопис Павлопулос са обсъдени ключови въпроси на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, включително и изпълнението на съвместни проекти в областта на енергетиката и транспорта. Особено внимание ще бъде отделено на културното и хуманитарното сътрудничество.
Били са подписани редица документи, в това число и политическа декларация между двете държави за партньорство. Бил е приет и меморандум за разбирателство в областта на регионалното сътрудничество, както и „пътна карта“ за развитието на гръцко-руските отношения в областта на селското стопанство и туризма.



След преговорите Путин и Ципрас проведоха съвместна пресконференция, на която обсъдиха двустранните отношения и положението по света. Руският президент определи преговорите за "съдържателни и обстоятелствени". "Разгледахме широк кръг въпроси на двустранния и международен дневен ред“, заяви Путин. „Ние бяхме единни, че въпреки въздействието на негативни фактори, руско-гръцките отношения и партньорството между нашите страни ще се развиват“, добави той. „Що се касае до възможното влияние и какво можем да очакваме от Гърция в диалога ни с ЕС , с Турция и при решаването на сирийските проблеми – преди всичко, ние добре разбираме, в какъв свят живеем и Гърция сама се намира в сложно положение. Ние съвсем не очакваме Гърция да извърши херкулесови подвизи и едва ли Гърция ще изчисти Авгиевите обори на европейската бюрокрация“, заяви Путин. Но Русият президент отбеляза, че Гърция като родина на мислители и философски школи може да допринесе и да повлияе върху вземането на решенията в ЕС, особено ако създава условия за реализация на мащабни регионални проекти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови