06.06.2016 17:20

Даваме 24 млн. лв. за нова пленарна зала на депутатите

Видян 3662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     В нова пленарна зала ще заседават депутатите от 2018 г., която ще излезе на данъкоплатците 24 млн. лв. Това показа обществена поръчка за избор на строител, която бе публикувана от НС. Народните избраници ще се преместят в бившата зала Георги Кирков – сега Света София на Партийния дом, която  и сега е напълно готова. За последно тя бе използвана за политически конгрес на БСП през 1991 г., когато бе избран Жан Виденов. Не е ясно при отличното й състояние защо ще трошат толкова народна пара.



  "Новата" зала на депутатите ще се сдобие със стъклен купол като Бундестага.  Любопитна подробност е, че броят на седалките ще бъде с 30 повече от общия брой народни представители, които се избират при гласуване за обикновено Народно събрание. Вместо 240 депутатски банки, монтирани ще бъдат 270.



Предвидени са и места за президиум и официални ложи. Новият дом на парламента ще има и конферентни зали, а осветлението ще бъде изцяло енергоспестяващо. Ще бъде направена и  специална система за видеозаснемане и телевизионно предаване на работата на НС. Ще бъде изградена и подземна инфраструктура, която да извежда и да се грижи за безопасността на депутатите.



От документацията стана ясно, че процедурата по избор на изпълнител е ограничена. Това се налага и заради обстоятелството, че строителите ще боравят с информация, която е квалифицирана като “държавна тайна”.
Кандидатите трябва да имат и обороти в размер на минимум 36 млн. лв. в областта на строителството през последните три години, както и да са изпълнявали сходни дейности през последните 5 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…