14.06.2016 14:05

ПЕС стартира кампанията за Европейския План за младежта

Видян 1153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
    „На 16 юни стартираме кампанията за Европейския План за младежта. Доволен съм, че инициативата ни вече се радва на широка подкрепа – от граждански и младежки организации и от синдикатите в Европа. Първата сериозна политическа и институционална битка ще бъде при ревизирането на настоящата финансова рамка на ЕС. Искаме допълнителни 20 млрд. евро до 2020 г. за Младежката гаранция, която беше ключово постижение на социалистите през миналия мандат и само за няколко години се превърна в основен инструмент за борбата с безработицата сред младежите в Европа.“



 Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев дни преди старта на кампанията за Европейския План за младежта. Идеята даде самият той в началото на годината, а по-късно – на 12 март в Париж левите премиери застанаха единодушно зад инициативата.



По покана на Станишев на събитието, обявено като „първата стъпка“ в кампанията, ще присъстват европейски политици, представители на международни младежки организации и синдикати. Президентът на ПЕС изрази задоволство, че зад идеята за справяне с младежката безработица, подобряване на образованието и грижата за децата застават не само социалистите и демократите, но и много по-широк кръг обществени организации.



Президентът на международния младежки форум Алън Пал (Allan Päll) и Тибо Вебер (Thiébaut Weber) от Европейската конфедерация на синдикатите ще бъдат сред специалните гости на събитието.
Официалният старт на кампанията за Младежкия план ще бъде даден в 11.00 часа в четвъртък в Брюксел. Председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, евродепутати, лидери на двете социалистически партии в Белгия и представители на социалистически партии от над 20 държави ще присъстват на събитието.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог