Свързани новини

16.06.2016 15:30

Криминално разследване срещу Хилари, тя пак сипе лъжи

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Федерален съдия Емет Съливан потвърди, че Хилари Клинтън е излъгала, че срещу  нея има „рутинна проверка” от агентите на ФБР. Истината е, че кандидат-президента на САЩ и бивша първа дама и държавен секретар е субект на криминално разследване срещу нея.


То е свързано с изтичането на секретна информация при нейната кореспонденция по интерент, при която тя не е спазила задължителните правила, наложени от закона за защита на класифицираната информация – т.нар. Шпионски акт. През 2014 г. група хакери, вероятно свързани  с Русия са разбили пощата й и са извлекли най-малко 47 мейла с най-висок код на секретност B3 CIA PERS/ORG, свързани с операции и таен персонал на американското разузнаване ЦРУ. Най -песимистичните очаквания са, че става дума за 55 000 документа. На този фон във вторник лидерът  на Уикилийкс Джулиан Асандж обяви, че е готов да пусне  във всеки момент първата порция от свръхсекретните файлове, изпуснати поради немарливост и надменно неподчиняване на нормите от Хилари. Основната вина на Клинтън е, че тя е използвала личния си сървър, което е абсолютно недопустимо, макар разследването вече да е покозало и сериозни пробойни в сървъра на Държавния департамент – щатското външно министерство, което бе потвърдено и от неговия главен инспектор. Според британския Дейли мейл Русия вече притежава цялата информация.


Департаментът е бил предупредил на 2 март 2009 – при застъпването на новата администрация, всичките си служители, че е възможно разбиване на мейловете им от хакери, особено ако отварят пощата си през Блекбъри, но – нали е голям шеф – Хилари така и не спазила задължителната дисциплина и си правела каквото си пожелае. Така хакерите имат не само окончателните, но и нередактираните й мейлове, съдържащи недипломатични позиции, които могат да създадат на САЩ много сериозни проблеми с техни съюзници и противници.


Клинтън е била предупредена два пъти от инспектора по киберсигурност на ведомството – веднъж на 2 и, след като видял, че не спазва предписанията, още веднъж на 11 март. Понеже отново не му е обърнала внимание, той е изискал и е получил от нея писмен отказ с надпис „поемам риска”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне