Свързани новини

21.06.2016 16:37

Спад вместо ръст на туризма – 20% заетост на хотелите по морето

Видян 3572 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Прогнозите на 19 минути, за реален спад на туризма, за разлика от тези на смехотворния ресорен министър, се сбъдват за огромно наше съжаление, но и по пътя на логиката. Дори според официалните данни към 15 юни България има спад и на външния, и на вътрешния туристически пазар дори спрямо най-лошата в досегашната история на сектора минала година.



Новината, която Стандарт извади след нашия репортаж за липсата на чужди туристи от Албена до Лозенец беше потвърдена и от Съюза на собствениците на Златни пясъци, и от Съюза на собствениците на Слънчев бряг, и от Съюза на инвеститорите в туризма. Данните към 22 юни – края на първия от трите месеца на лятото, са за заетост 20%. Която няма как да се компенсира. А от Асоциацията на туроператорите и турагентите са силно обезпокоени от резкия срив на българския пазар, който прави приходите в нашата лоу-кост индустрия на гостоприемството. Така чаканите това лято повече руснаци след чудовищния им спад миналата година заобикалят родните хотели. Вместо на нашите инвеститори, те оставят парите си на други братушки – приятели, роднини или просто предприемчиви хора, които им дават да спят в имотите си у нас. Така правят 90% от руснаците. Като разказва това, шефът на Съюза на собствениците на Златни пясъци Георги Щерев споделя, че стаята в апартаментите им излиза 5-10 евро на вечер. Като ползват изгодните чартъри, пак им е по-евтино дори от крайно ниските пакети от по няма и 300 евро, за които им продаваме летуване у нас, добавяме ние.



В същото време своята присъда за министър Николина Ангелкова издаде и Световната туристическа организация. Тя вписа 0 срещу данните на българската туристическа статистика, понеже й писна за туристи у нас да бъдат броени по два пъти румънците, отиващи и връщащи се от Гърция транзит през нашата страна, както и турците, минаващи през нея от ЕС към родината си и обратно за отпуските. Кого лъжем – лъжем себе си.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева