Свързани новини

04.10.2016 14:55

Лош английски и неотговорени въпроси за Кристалина в ООН

Видян 4818 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невероятно, но факт – след повече от 20 години, в които работи на английски  в САЩ и в Белгия, Кристалина Георгиева показа, че не владее добре езика – нито като произношение, нито като умение да води дълга и задълбочена беседа на него. При това демонстрацията стана на в най-лошото време на най-лошото място – при препитването й в Съвета за сигурност на ООН в качеството на кандидат за генерален секретар на Обединените нации.
Произношението не би било такъв проблем, ако Георгиева не изпусна поради видимото си дори по зачервяването й притеснение, да отговори на съществени въпроси по време на дискусията. Проблем, който предишният български кандидат Ирина Бокова нямаше на нито един от езиците, на които бе питана – английски, руски, испански и френски. За последния, който все пак е езикът на дипломацията, излагацията на Кристалина беше пълна. За да заблуди доста интелигентната аудитория, щабът й бе подготвил пасажи на френски в нейните встъпителни думи, явно вписани фонетично в текста. За да проверят знанието на езика, тестващите бг кандидата й зададоха въпроси на езика на дипломацията. На които тя, естествено, не можа да отвърне. Така „номерът не мина” и доста поизложи Георгиева. Тя не  се радваше и на любовта на камерите, тъй като противно на стила й, беше гримирана – при това лошо и непрофесионално, а което допълнително изписваше отчаяни гримаси на притеснение на без друго напрегнатото й лице.



 Преди първото гласуване с елиминации късно днес, руският постоянен представител в ООН Виталий Чуркин, който даде пресконференция по повод поемането на председателството на Съвета за сигурност, гласно заяви онова, което преди само се говореше – че се търси жена от Източна Европа за поста. Или поне Кремъл иска да види такъв нов шеф на ООН. След категоричния протест на Москва, изразен на два пъти от ресорното министерство, а Чуркин е най-добрият личен приятел на Сергей Лавров, срещу външния натиск върху България и Русия за налагането  на Кристалина и срещу включването й в последния момент, след като другите кандидати са минали няколко кръга на препитване, едва ли тя е човекът, за когото се говори. По-скоро е другата жена от Източна Европа, от която България се отказа като кандидат Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО. За разлика от нея и останалите номинирани, Георгиева няма никакъв опит не само в ООН, а и изобщо като дипломат, нито образователна и професионална подготовка в този сложен занаят, където лошото владеене на английски е равнозначно на табела: ВХОД ЗАБРАНЕН.   










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено