Свързани новини

25.10.2016 11:38

Радев: Нямам опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Достигнах до върха на своята йерархия. Моментът в който осъзнах, че важните решения в моята област се вземат на територията на политиката ме амбицира да вляза в нея и да търся решение не само на тези, но и много друго важни за страната проблеми". Генералът изтъкна, че в България в момента има дефицит не толкова на експертиза, а на почтеност в политиката и цитира думите на ген. Дьо Гол: Истинският политик е този, който умее да казва „Не“.


„Всеки политик е поставен под натиск и от външни и от близки интереси, но трябва да може да им устоява“, категоричен бе той. Ген. Радев обясни, че за разлика от други кандидат-президенти няма опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии. „Президентът трябва освен обединител на нацията да бъде безпристрастен и да има морални устои, вътрешна сила и независимост, за да може да отстоява разделението на властите и да бъде коректив“, категоричен бе ген. Румен Радев.


Студентите от клуба благодариха на генерала, че пръв от кандидатите за президент се е отзовал на тяхната покана за кръгла маса. В дискусията продължила повече от два часа те оправиха десетки въпроси към ген. Радев в различни сфери, сред които – отношенията на България с Русия, Турция и САЩ; членството ни в ЕС и НАТО; националната сигурност; демографската криза; бежанците; военна дипломация; икономическото развитие на България; основни проблеми пред страната ни; образование и култура; развитие на младите у насзащита на националните интереси на страната ни.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели