Свързани новини

07.11.2016 10:47

Радан: ГЕРБ се разпада, Борисов не може да си намери една изгладена риза

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Пред очите ни се разпада ГЕРБ – Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студиата. Бойко Борисов не може да си намери една изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче… Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти?". Този въпрос зададе в предаването „Тази сутрин” по бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.


„Това управление се срина пред очите ни с вота на българските граждани, има една четвърт подкрепа”, коментира той и допълни, че вотът е създал сериозна политическа криза. Според Кънев ДПС вече е „ента политическа сила” и не е от значение за балотажа. По-важни са процентите на националистите и най-вече тези на Веселин Марешки.


С уговорката, че двамата имат различия по геополитическите въпроси, лидерът на ДСБ коментира, че бизнесменът е провел една стойностна кампания, а избирателите му са хората, „които щяха да гласуват за Трайчо Трайков, ако министрите от Реформаторския блок не бяха допуснали Бойко Борисов да им набие шамарите един петък в средата на кампанията”.


Според Радан Кънев бюлетина за Веселин Марешки са пуснали хора с образование и бизнес, които са дълбоко разгневени от корупцията. По думите му Реформаторите са изпуснали шанса да получат протестния вот: „Никой не разбра дали гласуваме Меглена Кунева да остане в правителството, или Трайчо Трайков да стане президент”.


Кънев каза още, че „политическата майка на г-н Радев е г-жа Корнелия Нинова, не търсете от мен симпатии и подкрепи”.


Лидерът на ДСБ благодари на останалите партии от блока за свършената работа на терен, но отбеляза, че НПСД на Касим Дал са работели за Цецка Цачева. „РБ в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула – политически разкрачена и с противоречиви позиции по всички въпроси”, заяви Кънев.


Той припомни, че споразумението, което крепи блока, е било за пълен цикъл от избори: „Пълният цикъл приключи вчера в 20 часа. Десницата трябва да започне преговори ще има ли единно дясно. Няма да водим преговори с участници в управлението”.


Затова и ДСБ днес няма да присъстват на срещата на дясното обединение, на която трябва да се реши дали РБ ще подкрепи Цецка Цачева и дали остава в управлението – „ако това е тяхното решение, да подпишат тяхно си споразумение”.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще