Свързани новини

15.01.2017 14:01

Лъжите за излишъка от контрабанда лъснаха официално

Видян 6037 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на финансите официално опроверга лъжите, че излишъкът в бюджета се формирал от борба с контрабандата. Отчетът на ведомството, отговорно за хазната ясно сочи истината: направени са 6,8% по-малко от предвидените разходи, което се дължи на ненаправени инвестиционни харчове. А това пък е заради твърде слабото усвояване на еврофондове – само 6% за 3 години.


Също според отчета на Министерството на финансите приходите са увличени с 2,8% до 33,9 млрд. лв. Тоест реалното преизпълнение е 949,2 млн., а общият профицит е 1,5 млрд.  В това число митниците, които се предполага , че се борят с контрабандата, имат доста по-скромен дял от НАП.


Така говоренето за 3,8 млрд. от „хваната контрабанда” се оказват зле скалъпени медийни митове, доказват обективните числа на офоциалните държавни сметки, водени не от друг, а от любимия министър на премиера Борисов – финансовия Владислав Горанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на