Свързани новини

02.03.2017 11:45

Горната камара на британския парламент отхвърли законопроекта за Брекзит

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британското правителство на премиерката Тереза Мей претърпя загуба, след като Горната камара на парламента обяви, че трябва да бъде гарантирано правото на хората от Европейския съюз да останат във Великобритания и след Брекзит. Гласуването в Камарата на лордовете бе с 358 срещу 256 гласа и е първото парламентарно поражение на правителствения законопроект за Брекзит.


Все пак има възможност за промяна в законопроекта, когато той се завърне за гласуване в долната камара (Камарата на общините).


Правителството твърди, че законопроектът трябва да е част от сделка за защита на правата на гражданите на Обединеното кралство, които живеят в други страни от ЕС. Законопроектът трябва да даде власт на Мей да задейства чл.50 от Лисабонския договор и да стартира официалните преговори за излизане на Великобритания от ЕС.


Камарата на Лордовете обаче поиска правителството да представи до три месеца предложения, с които да се гарантират на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, същите права за пребиваване и след Брекзит. Но това решение може да бъде отхвърлено отново от долната камара, която вече подкрепи Брекзит в този му вид.


Правителственият департамент за излизане от ЕС заяви: "Ние сме разочаровани от решението на Лордовете, които решиха да изменят законопроекта, който Камарата на общините одобри без изменение. Законопроектът има ясна цел - да приеме резултатите от референдума и да остави правителството да се заеме с преговорите".


 Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от