Свързани новини

16.03.2017 17:23

Губим над $100 млн. годишно: спират транзитния газ с пуска на Турски поток

Видян 2031 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С  пускането в експлоатация на морския участък от газопровода Турски поток , Газпром ще прекрати доставките на газ за Турция през Румъния и България, става ясно от публикуваното междуправителствено споразумение между Русия и Турция, съобщава руския в. Ведомости. 19 минути вече писа по темата, която вече е официализирана. Това означава загуба на повече от 100 млн. долара годишно за нашата страна, които вземаше Булгартрансгаз и с тях се покриваха минусите на Булгаргаз, за да не секва снабдяването на големи длъжници като топлофикациите и малкото останали крупни предприятия в България.


Напомняме, че държавата ни изрази желание за напускане на проекта Южен поток с изрично писмо, подписано от вицепремиера в служебното правителство на Близнашки, след това министър на правосъдието в Борисов 2 и сега кандидат-депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.


„Остава неясна единствено българската позиция по отношение на компенсациите в случай на предварително прекратяване на договора за транзит на руски газ през България”, пише специализираният сайт 3e-news, който пропуска да отбележи,     че за това не стигнаха повече от 2 и половина години.


Освен, че ще изгуби парите си от транзит на газ, България ще го внася от 2019 г., която е съвсем близо, на по-високи цени, тъй като Турция като нова транзитна страна ще си слага горница, както ние постъпвахме с нея досега. Това са още $ десетки милиони.


 „Страните изхождат от това, че газа от Русия, който се доставя за Турската република на границата на Турската република с република България, от датата на пускането в експлоатация на морския участък 1 (първата тръба от „Турски поток“) ще се доставя по морския участък 1“, се казва в документа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви